Domů Technika, rady, návody Franta, bývalý kronikář Flajklubu Vysočina - Reakce na článek od Marcella - Za kolik koupit či nekoupit výbavu pro ...

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Franta, bývalý kronikář Flajklubu Vysočina - Reakce na článek od Marcella - Za kolik koupit či nekoupit výbavu pro ... Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 10
NejhoršíNejlepší 
Zdar jak sviňa,
rád bych taky píchnul do vosího hnízda. Samozřejmě je bez diskuze, že kdo umí vydělat peníze, koupí si novou výbavu. Je však spousta lidí, kteří touží létat v oblacích, ale schází finance. Z vlastních zkušeností vím, že se dá vše přirovnat k takové rovnici. Vyděláváš tolik, že si můžeš pořídit nový stroj? pak máš málo času na lítání, protože musíš makat. Jsi snílek s hlavou v oblacích? Pak ti schází peníze. Sám se počítám do té druhé skupiny, začal jsem před lety s půltrabantem. Bylo to těžké, ale lítal jsem a kupodivu jsem neměl jediné nouzové přistání. Začínal jsem na Sharonu 24 a rád na něj vzpomínám. Byly to doby, kdy každý pilot věděl o svém stroji vše a lítal podle toho, jak se o svůj stroj staral.
Postupem času jsem obměnil pár půltrabošů, zkusil i tříkolku trabanta a nakonec se zmohl i na stroj s motorem SOLO. Bylo to hlavně o váze, výkonově jsem zas tak moc veliký skok nepocítil. Než začnete všichni šílet, co že jsem to za blázna, uvádím to jako svůj subjektivní pocit. Pak člověk začal potkávat lidi, co měli špičkové vybavení, ale vlastně o něm nic moc nevěděli a přišlo mi to občas jako póza. Nakonec jsem vše z vlastní bláhovosti prodal. Manželství jsem stejně nezachránil a teď se snažím dostat zpátky mezi lítače. Alimenty jsou svině. Takže pokud budu šetřit na novou výbavu, dočkám se tak kolem roku 2020, to už budou asi lepší aparáty. Nebo se pokusím oživit něco staršího, bude to potřebovat péči, ale já budu vědět kde co mám hledat a budu mít jistotu. Jo a nakonec to bylo to SOLO, které mě nechalo ve štychu a já zkusil ten pocit, kdy vám ten uřvanec na hřbetě ztichne bez vaší vůle.
 
Nebudu tady bojovat za to či ono. Jen si myslím, že nejde rozhodnout tento problém černobíle. Ani svět není černobílý a já vždy fandil těm, co s minimem peněz dokázali svůj sen o křídlech dotáhnout do vítězného konce. Některým rádoby pilotům by vůbec neškodilo si projít ty staré časy. Ještě prosím: nikoho nechci napadat, fandím všem vám lítačům a snad se brzy zase vrátím mezi vás.
 
Jen tak se ptám: nechce někdo vyměnit svůj stroj za starou emzetu 250? Laughing
 
No nic, já si to myslel
 
Franta, bývalý kronikář Flajklubu Vysočina
 
(Tady chci moc poděkovat Frantovi a Marchellovi, takovéto a podobné články přesně vystihují odkaz PILOTI SOBĚ !!! Proksik ) 
 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.