Domů Moravský KAMEŇ 2009 Hlásím let do Kameňa Pilot: Radek Vondra

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Hlásím let do Kameňa Pilot: Radek Vondra Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 
Jak jsem nedoletěl
Tak hlásím ještě jeden let, i když bodů to moc nehodí, ale myslím, že za zaznamenání stojí. 
Ve středu 29. 7. jsem se rozhodl, že si udělám letecký výlet z Prahy do Nového města nad Metují, podívat se na mistrovství světa. Medard hlásil od rána bezvětří, k večeru východní vítr. Odtstartoval jsem tedy od chalupy východně od Prahy (z Prahy to logicky kvůli CTR Ruzyně nejde) a pálil to přes Český Brod, Poděbrady, Městec Králové na Smidary, kde se moje trasa lehce lomila. Musel jsem totiž ze severu obletět TRA 71, který byl aktivován. Medard se ale mýlil, celou cestu foukalo proti mně, bez speedu to nešlo. A za Smidarama to nešlo ani se speedem. Zkoušel jsem stoupat, zkoušel jsem letět těsně nad zemí, ale mlátilo to se mnou a když jsem chytil asi v 50m masivní klapanec, tak jsem se rozhodl to vzdát. Jenže přistát jen tak někde na poli se mi taky nechtělo, říkal jsem si – alespoň do vesnice. Pak jsem si dal podmínku – alespoň do vesnice s hospodou. Ale pořád mi to bylo málo – a nalevo od sebe jsem uviděl větší město – Hořice. A v Hořicích je letiště, a na letišti bufet. Tak jsem to zakroutil na letiště a za chvíli už měl v ruce vychlazenýho Gambáče.
 Uletěno jsem měl 77 km na GPS, ale do Nového Města ještě zbývalo 37 km přímou cestou. Zavolal jsem teda do Nového města Mechymu, ale ten tam měl nějakou práci jako marshall, tak jsem zkusil Dana z Karabachu a ten mi slíbil, že pro mne dojede. Hurá. Všechno jsem nechal na letišti, dostopoval do Hořic a dal si výtečnej oběd a další pivka. Dan dorazil asi za 2 hodiny, a do Nového Města jsme to stihli tak tak, protože Dan už zase musel být na přejímce techniky, kde dělal fotografa. Odpoledne jsem se bavil očumováním zahraničních pilotů a strojů, v podvečer jsem zase dotankoval a vyrazil na cestu zpět. Na letišti vanul variábl, místy i silnější, ale co bylo divný, spíš ze západu, než z východu, jak bych potřeboval. Těsně před šestou jsem tedy odstartoval
  s tím, že se asi zase budu probíjet proti větru a na Medarda se už nikdy nepodívám. Ale když jsem nastoupal první stovku metrů, všechno se v dobré obrátilo a mazal jsem domů. Pomáhal jsem si speedem, nicméně termika pořád ještě úřadovala, a tak to bylo chvíli rychle a chvíli pomalu. Postupně se to však uklidňovalo a chvíli před sedmou to lehlo úplně. Speed byl zbytečný, stačilo jenom povrkávat plynem a na GPS se usadilo 55 km/h. V přídavné nádrži jsem měl ještě trochu benzínu pro všechny případy, ale vůbec ho nebylo zapotřebí. S tím speedem člověk protopí docela dost, ale ta druhá půlka trasy byla snad jen na benzinové výpary. Těsně před osmou jsem sednul u chalupy, spotřeboval jsem 7,5 l Naturalu (teda na cestu zpátky) a byl jsem pekelně unavenej, ale asi i šťastnej z pěknýho celodenního výletu. Takže do Kameňa posílám jenom ten let zpátky - jako let bez návratu.
 
Howgh. Radek Vondra alias Mlčoch
 
Pilot: Radek Vondra
Padák: MAC Envy 27
Motor: Rodeo 115
Datum letu: 29.7.09
Cas startu: 17:50
Cas pristani: 19:57
Doba letu: 2:07
Start: Nové Město nad Metují
OB1: 
OB2: 
Cíl: Doubravčice
Celková délka trate: 103
Celková spotreba: 7,5
1. rameno SB-OB1: 
2. rameno OB1-OB2: 
3. rameno OB2-CB:  

 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.