Domů Moravský KAMEŇ 2010 Z Rakouska do Polska pohledem Pepy Weise

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Z Rakouska do Polska pohledem Pepy Weise Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 9
NejhoršíNejlepší 

Jistě už všichni víte o přeletu z Rakouska do Polska od Berky, takže nemusím nic složitě popisovat. Myšlenka byla prostá – počkat si na jižní vítr a nechat se tam zadarmo dotlačit. Problematické  letošní počasí ale nenabídlo podmínky, jaké bych si přál (vítr při zemi 4m/s a v tisíci metrech 20m/s), tak jsme alespoň využili slabší jihozápad, který později zesiloval.
Tomáš ve svém článku přelet popisuje velice jednoduše, avšak by jste nevěřili, jaký je to problém ho k tomu dotlačit. Vybral jsem den, kdy vyhovovalo počasí, zajistil odvoz přes celou republiku, ale přesvědčit ho aby vstával ve čtyři ráno se mi nepodařilo. Měl jsem totiž v plánu letět tam i zpět a proto jsem si přimontoval přídavnou desetilitrovou nádrž. Startovali jsme z opuštěné staré celnice v Mikulově za úplného bezvětří, cestou však vítr zesiloval, toho jsem využil, nastoupal do větší výšky a rychlost se téměř zdvojnásobila.

Pepa Weis

Nad  Polskou celnicí jsem to otočil a zjistil, že nemám téměř žádnou dopřednou rychlost. Chvíli jsem bojoval s větrem ale moje snaha o návrat blíže ku Brnu byla marná. Už jsem měl vybrané místo na přistání, když jsem v dáli zahlédl známý černý padák. Nedělám si žádné ambice na vítězství v Kameňu  a nepřikládám fotky nádže ( protože by jste v tom černém kanystru stejně nic neviděli), chci se jen symbolicky zúčastnit.

Musím se ještě zmínit, že jsem letěl na úplně novém padáku, který mi půjčil Marchello, za což mu tímto děkuji.
Nejkratší vzdálenost  dle mapy  153kmSkutečná vzdálenost   172kmSpotřeba 9,5l

Pepa Weis

 

LOG
LOG LOG
mapa
mapa mapa
nad Polskou...
nad Polskou celnicí nad Polskou celnicí
Přesně na h...
Přesně na hranici Rakouska Přesně na hranici Rakouska
trasa
trasa trasa

 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.