Domů Seznam článků 2012 Proksík Konečně v luftě a na novým brusu

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Konečně v luftě a na novým brusu Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Od vypsání tendru na nové padáky pro celé ČEBÍN AIR FORCE, se u nás s nabídkama dveře netrhly. Pravdou je, že těch leteckých bylo jako šafránu, odmítli, vysavače, pojištění, vstup k Jehovistům, zájezd do Vídně s prezentací a obědem a brusiče nůžek jsme s Kamilem zahnali k Tišnovu. Bylo nutné se aktivně po něčem podívat. Kamil šel otestovat Orbita (zde), já se radil s letecky zdatnějšími co by doporučili a volba padla na Velveta od Mac Para Technology. Telefonicky se ptám na vlastnosti, jak to lítá, proč je to D atd., bylo mi vše vysvětleno a nabídnuto, že demo padák Velvet pošlou ať si jej vyzkouším, než to koupím. No tak to si nechám líbit.


Za dva dny je doma, už se stmívalo, alespoň nafouknout. Čtvrtek se strašně vleče, konečně jsem na Smradlavce. Protivítr tak do 1m/s, startuji jak jsem zvyklej za středový Ačka, padák startuje rychle a rovně, uši se nalívají rychle, příště to zkusím za všechny A popruhy. Když je padák nad hlavou prakticky ihned nese váhu krosny, přidám plyn, pár kroků přitáhnout a jsem v luftě. Po půlhodinovém letu vesměs ve voleju nemůžu psát nějaké závěry a hodnocení, ale asi jsme si sedly. Co můžu říct, že řízení mi sedí, reakce jsou přesné a přiměřené. Síla v řízení z počátku mírná později rostoucí. Přistání na rychlosti jak do peřin. Překvapivý pro mne byl vztlak při startu a přistání i na malých rychlostech. Ještě jej vyzkouším když nebude tak rovné luft, jak moc to bude se mnou hópat, a co to bude dělat s těma vypuštěnejma trimama. Padák jsem zavezl Kamilovi, ten ho vyzkouší dnes, tak jsem zvědavej.
Jinak do vzduchu jsem už potřeboval, bylo to supr sice jen půlhodinka, ale příští týden se mění čas a to to po hokně půje každé deň.

Laughing  A vo tom to je Proksik

 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.