Domů

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Další let na HepyLety Luďek Svoboda Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 15
NejhoršíNejlepší 

Je pátek večer a předpověď na sobotní ráno zase vypadá jako hádání v křišťálové kouli. Na facebooku se utváří diskuze letuchtivých brňáků a přespolních, padají návrhy na místo setkání a jeho čas, situace jak na obloze, tak ve virtuálnu se mění každou hodinou. Předběžně se domlouvám s Jarkem a Lukášem, že to prostě půjde na „raketách“ u pískovny a ráno moudřejší večera, jdeme spát.
Po probuzení a prvním pohledu z okna vidím, že je zle, mlha by se dala krájet, viditelnost sotva na 20 metrů. Po krátké telefonické domluvě zjišťujeme, že webkamera v Mikulově hlásí modro a tak by nakonec  ty rakety mohly vyjít. Sedám do auta a vyrážím na místo, po příjezdu zjišťuji, že by teda rakety vyjít nemohly, mlha je o poznání řidší, ale pořád je neletovo.

Letu zdar  Luďek Svoboda

 

Ani nezastavuju a pokračuju sondovat na další záložní bod, Strachotín. Tam to vypadá dobře, Pálava v mírném oparu vystupuje nad hladinu novomlýnských nádrží. Skládám krosnu a volám klukům, kde jsou, teprve se potkali na raketách a není mi jasné, jestli vůbec dorazí. Absťák mě žene kupředu a tak startuji sám v 9:30 a ordinuju si výlet kolem Pálavy. Přízemní vrstva i přechod přes ni je klidný a tak mám čas si vychutnávat krásné scenérie, pro které do vzduchu lezeme. Na nasvícené straně Pálavy potkávám první stoupáky letošního roku a zkouším se v nich mírně kodrcat, moc velký efekt to zatím nepřináší.
Zavzpomínám na vojnu při pohledu na bývalá mikulovská kasárna a kolem návětrné strany Svatého kopečku se dostanu až k Mikulovu. Přichází menší komplikace letu, jde mi špatně přidávat plyn, zaseklé lanko, nebo cosi, automaticky to po větru na volnoběh posílám přes Mikulov do bezpečné zóny polí, kde se dá v pohodě přistát. Po chvíli zjišťuju, že se mi cár rukavice namotal do ovládací rukojeti a lanka. Vymotávám ho a vytrhávám, závada je tím ve sto metrech vyřešena a já můžu pokračovat v letu. Rukavice půjdou do koše, ale jak říká klasik, mít dostatek místa na nouzák, to je základ.
Je zima, nehnízdí ptáci, mám motor po kontrole a tak si troufnu nafotit i kostelík na Mušově. Ale v každém okamžiku jsem připraven a schopen přistát na ostrově, kdyby to kleklo, voda není na seznamu možností, i když mám na sobě automatickou vestu. Znovu naberu výšku, vyklouznu z mlžného oparu a vracím se na letiště k autu.  
Po hodině a pár minutách letu se vracím zpět na start, kde vidím Jarka testovat prototyp nového reflexu od Axise. Už v mírně rozbitém luftu spokojeně sedám a vracím se z říše relaxu na pevnou zem.

 

Letu zdar  Luďek Svoboda

1. Palava v...
1. Palava v oparu 1. Palava v oparu
2. Uz se bl...
2. Uz se blizim 2. Uz se blizim
3. Romantik...
3. Romantika u rybnika 3. Romantika u rybnika
4. Tri zric...
4. Tri zriceniny, boty a hrad 4. Tri zriceniny, boty a hrad
5. Divci hr...
5. Divci hrad 5. Divci hrad
6. Pavlov
6. Pavlov 6. Pavlov
7. Hmla
7. Hmla 7. Hmla
8. Ty panor...
8. Ty panoramata 8. Ty panoramata
9. Sirotci ...
9. Sirotci hrad 9. Sirotci hrad
10. Svaty k...
10. Svaty kopecek 10. Svaty kopecek
11.
11. 11.
12. Mikulov...
12. Mikulov s mrtvym plynem 12. Mikulov s mrtvym plynem
13. Je to r...
13. Je to rukavice 13. Je to rukavice
14.
14. 14.
14. Mizim p...
14. Mizim pryc 14. Mizim pryc
15. Obhlidk...
15. Obhlidka 15. Obhlidka
16. nalet
16. nalet 16. nalet
17. kostel
17. kostel 17. kostel
18.
18. 18.
19.
19. 19.
20. Loucim ...
20. Loucim se s Palavou 20. Loucim se s Palavou

 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.