Domů

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Hepy víkend v Přibicích Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 10
NejhoršíNejlepší 

Hojec vespolek, měl bych zde jeden "hepy let" v podobě spíš hepy víkendu, ale myslím, že přísné oko redakce se jistě ustrne....  (ustrnulo:-) Užuž jsem přestal slzami máčet šat po rozlučce s ojničním ložiskem mé nebohé zadřené klikovky. (Oprava se táhne už více než měsíc a každý letový den proklínám lenošné nohy, které nemohly udělat o pár ktoků navíc. Kdyby totiž ano, tak bych předešel zbytečnému vyválení se, které mělo za následek poškození mé nebohé Jenifer a následné otřesné komplikace.) A další problém. V momentě kdy jsem dal kliku do auta a odjel od Jarka z dílny, jsem po sto metrech zadřel jejště motor na autě. Na posraného aj hajzl spadne! Nepublikovatelně jsem se začal nedoslýchavě vyjádřovat o nespravedlnosti celého světa, že se stařenky v Hajanech a o dvě dědiny dál, kam jsem byl slyšet se začaly křižovat.

tak zase příště.... Hojec Lukáš

Naštěstí mě kamarádi vythli zase jednu z bryndy a rovnováha dobra a zla byla zachována bez újmy na jakémkoli majetku či zdraví....Ale to jsem odbočil...(nicméně nechť toto slouží pro dokreslení situace, že jsem se těšil a po přislíbení krosny k zapůjčení od našeho leteckého guru jsem se těšil opravdu moc)

Nadešel onen pátek a už jsem to pelášil směrem na Přibice. Po najetí cca 40 km navíc, díky nesmyslným objížďkám mi začalo sice zvláštně tikat v oku, ale jinak tentokráte jsem dojel bez zásadního dramatu a ve voze kterým jsem odjel z domu...

Počasí slibovalo na celý víkend krásně letovo, tedy se bylo na co těšit.

Už se začaly pomalu slétat známé i neznámé tváře a pátek byl více méně komorní zaležitostí. Odpolední polétání bylo ve znamení tréninku a předvádění nové získaných dovedností.

Někteří (Lukin)si vysloužili pár zdvižených obočí, ale i nelichotivého proroctví celé skupiny, že pokud bude pořád tak blbnout brzo si udělá puzzle z vrtule, nebo podobně... ale nový Axis mu seděl pěkně.


Někteří trénovali tandemy po nohách, s krosnou a na řadu přišel i slibovaný parašutistický seskok v přímém přenosu z trojkolky. Prostě novinka za novinkou, některé vypadaly drobet neuvěřitelně, ale v podání našich profesionálů byly nakonec za menšího či většího úsilí přetvořeny slova v činy... Užil jsem si celé předsavení alespoň ze země a za silné podpory vytrvalých hmyzáků jsem se nahoru více než těšil...

Večer byl ve znamení burčáku, piva, novinek z dovolené, ze světa domácího i zahraničního. Až jsme notně znavení, někteří dříve, někteří později usnuli spánkem přiopilých spravedlivých. Zvláště pak "hadí polévka", dávala některým dost silně zabrat.

Ještě jsme rozlouskli ořech v podobě loga pro "hepy lety". (Nakonec pro bouřlivé diskuzi a následném hlasování, převážila hravost většiny zůčastněných v podobě pestrobarevného loga, nad decentní černobílou variantou.:))


Ráno jsme se vzbudili sice nepříliš čerství, však o to více natěšení na to, co přinese nový den. Nelenili jsme a hrnuli jsme si to na nedalekou přistávačku.

Konečně jsem ukojil svou touhu a na první pokus jsem se vydal na kochačku směr Pálava. Náladu mi nezkazil ani menší ranní opárek. Luďa se tuším pokoušel protlačit až nad mraky, ale nepodařilo se. Když jsem se vrátil, začalo letišťátko ožívat.

Přiletěli dravci Hranic, obsah jejich nádrží by u některých nedosahoval, ani míry velkého panáku, ale ani to jim na veselí neubralo.

Jali smme se obdivovat zajímavé stroje, každý kusanec byl originál a odhaloval novou vychytávku. Instruktoři odletěli úspěšně své povinnosti a za menších či žádných dramatických okolností ,byli odměněni novými zářezy v piloťáku ...

Všichni jsme s chutí posnídali něco z Pepových vyhlášených dobrot. A přišlo na řadu školení.

Ano někteří jeho náročnost podcenili a spánek je přemohl, ale myslím, že všichni přítomni se zamysleli při rozboru nehod a chyb druhých a tímto činem jistě předejdou jakýmkoli možným komplikacím ve vzduchu, či na zemi.

Ještě jsme si dle zájmu mohli zařádit a okruhu ve vypůjčené felicii. Neodolal jsem a prohnal stádo divých koní a na chvíli si zvedl tep. :-) Málem došlo i na plavání, v některých úsecích totiž bylo na dráze vody opravdu dost. Nicméně ten, kdo jede rychlejším tempem, se s místními vodními plochami nakonec srovnal...


Po řízku se salátem, se už plnilo místní "letišťátko". Sešlo se nás tam snad třicet krosen a trojkolek. Dojeli i parašutisté. Tandemy na trojkolkách, na nohách no program pestrý a zajímavý. Pak jsme se všichni jako když střelí do vrabců rozeběhli, či rozjeli po okolní krajině a užívali si krásného letového dne. Zásadně jsme zahustili místní vzdušný prostor. Někteří udivili svým uměním, někteří rozvážně odletěli do dálav, každému dle chuti.


Odpoledne prohrálo svůj boj s večerem a opět jsme se potkali u piva či lima. Nálada veselá, všichni příjemně unaveni staří i noví kamarádi no těším se zase příště, ale jistě se uvidíme dřív a snad nezapadne nápad jet si zalétat k moři ...:)

tak zase příště.... Hojec Lukáš

fotky tuto
http://lkocica.rajce.idnes.cz/HPLT_05_Pribice/

video tuto
https://www.youtube.com/watch?v=s3F7b77_ez0

 

 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.