Domů Moravský KAMEŇ 2008 MŮJ PRVNÍ LET „DO KAMEŇA“ Roman Pavlík

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

MŮJ PRVNÍ LET „DO KAMEŇA“ Roman Pavlík Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
MŮJ PRVNÍ  LET „DO KAMEŇA“

Dnes jsem toho v práci moc nevytvořil, ale zase na druhou stranu hlásili vítr do 2m. Oblačnost sice byla tak  80 procentní, ale zase na druhou stranu bylo jakž takž teplo, resp. to tak vypadalo. Podíval jsem se na: www.mapy.cz  a naplánoval si trojúhelník FAI, abych alespoň součinitelem a tím i celkovým počtem bodů trumfnul Berku, který je na prvním místě na můj vkus už dost dlouho.
Navíc za chvíli bude jaro a termika, kterou moc neumím, takže je otázka, kdy se zase ohřeji na prvním místě, nebo aspoň v první desítce?
Vystartoval jsem pozdě ve 3 hod odpoledne a mazal na Kotvrdovice. První dvě ramena jsem volil bokem na vítr, abych se vracel po větru. Nedávný let s návratem do Vyškova mě vyučil. Vlivem špatného odhadu rychlosti proti větru (prostě jsem Vegu přecenil, nebo vítr podcenil, ještě se s ní budu muset učit žít) mi došel benzín, a už to nebyl „let s návratem“. Mrskl jsem s tím do lesa na palouk velikosti tenisového kurtu a skoro kilometr jsem to tlačil, abych se dostal do údolí „kde byl alespoň signál na SMS“. Čím jsem starší tím …….mám víc roků. No hlavně že se bavíte.
Ale zpátky k letu, nad Kotvrdovicemi jsem se moc nezdržoval, oblačnost a značná vlhkost vzduchu, spolu s vysokou rychlostí mého padáku způsobila, že i  přes mé nedávno zakoupené termoprádlo mi začala být nekřesťanská zima. Cestou z Kotvrdovic do Vranova jsem už hodně bojoval. Říkal jsem si: kašli na to, co když to nestihneš včas domů, přece kvůli Berkovi nezmrzneš, vykašli se na Metelku, otoč to. Ale smysl pro povinnost ve mne zvítězil, tentokrát to byla fakt dřina, ale někdo to dělat musí. Taky jsem chtěl trochu zvednout, chci říct potěšit, toho času nelétajícího pana Metelku (sídlí ve Vranově). Ve Vranově tedy žádné lelkování, vyfotit kostel, zatočit nad Metelkovýma a mazat zpátky. Jak jsem to otočil, tak mi trochu přeběhl mráz po zádech, protože to jelo kolem 45km/h a slunce už bylo po čertech nízko, ale nastoupal jsem, abych si mohl vybrat kam s tím lehnu v Adamovských lesích, kdyby to zdechlo (nějak to pochrochtávalo, buď to byl ten zasraný biolíh, nebo to zamrzalo). Ve větší výšce se to rozjelo a pod 55km/h to nešlo. Chvílemi to pádilo i dost přes 60km/h. Já pustil řidičky, schoulil se na levou stranu a jen čekal kdy mne to vyplivne v Ochozi. Nad přistávačkou zase žádné opičky, otočit na vítr a na zem. Sbalil jsem sportovní létající nářadí a zhasli, bylo to o chlup. Tedy řeknu Vám, přesto že jsem byl navlečený jak cibule, měl jsem toho dost. Už aby bylo jaro.

2008 01 29 v Bílovicích nad Svitavou Roman

PS.: Ty fotky nejsou nic moc, chce to představivost, a otočné body taky uvidíte. Holt, když se třesou ruce zimou, tak to ten mobil nezvládá.


Pilot: Roman Pavlík
Kluzák: Axis Vega II XXL
Krosna/tříkolka: tříkolka pav6, Simon 3
Datum:  2008-01-29
Čas startu: 15:00
Čas přistání: 16:30
Doba letu: 1:30
Start: Ochoz u Brna
O. B. č1. : letiště Kotvrdovice
OB č2. : Vranov -kostel
Cílový bod: Ochoz u Brna
Délka  tratě: 39 km,  Změřeno na www.mapy.cz
Spotřeba: 12 litrů
 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.