Domů Moravský KAMEŇ 2009

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Moravský KAMEŇ 2009
Logo Kameň


Hlásím let do Kameňa Pilot: RNDr. Radek Vondra Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
Zpráva o letu: Stotřicítka
I když se na Červeném potoku střídala vichřice s bouřkama, stále jsem věřil, že se to v neděli do večera od západu uklidní a bude to tam. Plánoval jsem udělat nějaký dlouhý let – a jak jinak, s přídavnou nádrží. Jelikož lítám s Rodeem 115 se standardní vrtulí, tak nemám moc šancí promluvit do Kameňa mizivou spotřebou, ale spíš velkou vzdáleností spojenou s taktikou správné volby směru na vítr. Takže normální ruleta. Nachystal jsem se u rodinné chalupy v Doubravčicích, nalepil přídavnou 5l nádržku. Tentokrát už s hadičkou bez stahovačky, ale vybavenou překrásným kohoutem. Zase žádné zásahy do hardware krosny, ale přepouštění do hlavní nádrže. Naplánoval jsem si let po větru do obce Zbýšov kus za letištěm Zbraslavice, pak otočku doprava na OB2 Louňovice pod Blaníkem a poslední rameno zpět do Doubravčic. Neměl jsem domluvený žádný svoz pro případ neúspěchu, takže možnost přenocování  zabalený v padáku byla v podstatě aktuální po celou dobu letu. Zase to v podbřišku pěkně lechtalo....
Celý článek...
 
Hlásím let do Kameňa, Pilot: Kamil Ondroušek Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 12
NejhoršíNejlepší 
 
 
Zpráva o letu: Ahoj, tak jsem do toho taky konečně skočil, ať má Roman na Falkonu co vyhlašovat. Co mám povídat jeden velkej olej, ani se to nezhouplo. Jo a ještě jedna poznámka k letu: dle Tvého loňského návodu jsem přidal Otočný bod 3 - Čebín - benzinka. Nádrž před letem jsen nefotil, protože byla úplně plná.
Neztratil jsem se, nehoupalo to, takže jediný vzrůšo bylo moje přistání na kolínko, ale za to určitě může blatíčko na Smradlavce. Posílám povinné fotky, zbytek je na www.kamca.cz 
Celý článek...
 
Hlásím let do Kameňa, Pilot: Michael Nadažy Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 
Konečně počasí. Po úporných větrných a bouřkových týdnech vyšlo počasí jako hrom. Rychle něco do kameňa , než se zase počasí zkazí!

Ale od začátku. Věnoval jsem přípravě (ladění motoru a techniky letu) na kameň celé mistrovství republiky v Novém Městě nad Metují. Kdo tam byl, tak mi to určitě potvrdí!!!!,,Viď Romane, Tome, Jarku, Dane…..
Vzhledem k tomu, že technika nebyla 100% odzkoušená. Naplánoval jsem jen cca 103km. Zatím stačí, protože se nikomu nechce lítat. To jsou jen hlášky typu času dost, není kde spěchat …atd.

Vstávám brzo 4:45 taky jsme trénovali!! Rychlá snídaně a jedeme.
Benzín mám z republiky a tak rovnou na start.Po těch deštích je z poloviny pod vodou .To bude zábava ,,říkám si“ Naštěstí fouká slabý JZ1m/s. Start zadarmo šlap jsem každou nohou jen jednou do vodičky.Aspoň jsem si umyl body a vypral kombinézu od země po kolena.Dál to nedostříklo!!
Celý článek...
 
Berka Tomáš - Let do Kameňa, aneb masakr nad Vysočinou. Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 36
NejhoršíNejlepší 

No, byl to teprve druhej pokus. A defakto jsem letěl to co minule (minule tomu říkejme, řeba tréning)a o tom jsem již psal na www.berx.cz . Nebudu se tedy opakovat. Jsem plachý, málomluvný a bez fantazije. (jak kdosi vtipně již řekl.  

Děkuji za pochopení.

Po tomto textu byl pan Berka telefonicky ZJEBÁN do bezvědomí, že takhle ne a ať se snaží. No a výsledkem je báseň níže. Takže poučení: Berka se musí jebat, pak plodí. Laughing

Celý článek...
 
Hlásím let pilot: Daniel Trochta Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 
Poletování okolo domácího hnoje mě již naplnilo tak jsem se rozhodl že ptáček vyletí do světa. Abych mému letu dal nějaký smysl rozhodl jsem se jej letět podle pravidel Kamňa a pak jej tam přihlásit. S dvěma deci bílého jsem nad mapou študoval kudy kam. Jelikož jsem seděl v Telči na zahradě tak strt byl jasný: Telč. V okolí jsem našel lítačům známou Želetavu tak bylo první rameno tratě hotovo. Odsud mě vzpomínky vedly k Dačicím, které jsem zapsal jako OB 2, ale vzpoměl jsem si na Vlastu a tak jsem otočnák posunul ještě trochu na jih a zapsal Peč, abych Vlastu přeletem řádně podráždil (což se i povedlo a nejen jeho) 
Takže trojuhelník byl nachystán a severní vítr okolo 3m/s mě měl na 2 ramnenu trati pomoci a pak jsem předpokládal že to lehne a nazpět poletím v utichajícím severáku. No předpoklad moc nevyšel, ale výkon mého nového křídla mě domů donesl.
Celý článek...
 
Hlásím let do Kameňa Pilot: Honza Hloušek Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 
Zasranej budík...to je taky nápad vstávat v neděli deset minut před šestou. Mno vlastně si za to můžu sám protože jsem se rozhod že se zaletím podívat na sraz historickejch teréních aut "o zlomenou poloosu" kterej se koná kousek od startovačky u Jedova. Starý auta se mi líběj, teréní ještě víc, ale zatím jsem se na ně díval jen ze země...no když už tam budu tak si je zkusím nafotit...no a někdo chcel taky nafotit v Jedově barák....teda nevím kterej, ale tady není problém vzít do záběru celou vesnici. Prostě vstávat musím a hlavně aj chcu :-). 
Na letiště jsem dorazil kolem půl sedmý a rychle jsem dal éro dohromady, protože to vypadalo že bude možný polítat fakt luxusně. Dolil jsem do nádrže tak abych měl 7l benzínu, oblík si kombinézu a po tom co jsem na věž ohlásil (máme blízko vojenský letiště takže jim před letem musíme volat) záměr pohybovat se v prostoru Náměšť, Bíteš, Zbýšov u Brna (ačkoli mi bylo jasný že do Zbejšova a Z5 to přes Bíteš nestihnu ani kdybych se pos... ) a řídící mi řek: " Pokud to zvládnete tak nevidím problém" (v čemž měl pravdu, zatím mě limituje jen to co zvládám..teda vlastně to co nezvládám..) jsem poslal kolegyni z práce SMSku že mezi půl osmou a osmou doletím nad Bíteš (když jsem jí 2 tejdny předtím fotil zahradu tak mi pak vynadala že jsem nedal vědět, že by se s manželem a děckama mrkli na jakým kusu hadru to vlastně lítám...) a v 7:00 jsem nahodil motor...no na poprvé se mi chytly šňůry o rám (jsem to před startem nezkontroloval tak dobře mi tak...napodruhý jsem to taky zdrbal, ale na potřetí jsem se konečně v 7:20 odlepil (to mě nas.. protože normálně to dávám napoprvý...ale co už...).
Celý článek...
 
Můj první letošní let do kameňa Pilot: Slavomír Chatrný Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 
 Můj první letošní let do kameňa
Před startem jsem byl trochu nervózní, protože jsem ještě nikdy ve vzduchu nefotil. Tímto se omlouvám za nekvalitní fotky. Startoval jsem u své rodné hroudy v Říčanech. Po odstartování, které se mě povedlo kupodivu na poprvé, jsem si to namířil k Brnu, směr obchodní dům Globus, kde jsem měl první otočný bod. Ten jsem úspěšně nafotil a pokračoval dále. Po cestě jsem zkušebně vyfotil hrad Veveří , Globus jsem cvaknul dvakrát, kdyby se něco nepovedlo, po otočce jsem uviděl ve velké výšce červený padák s kolečkama a divně poblikával. Pro jistotu jsem lehce zamával co kdyby to byl pilot Pepa , ale ten tak vysoko nelítá, ale zase divně bliká. Po té jsem nabral kurs na Tišnov, kde byl můj druhý otočný bod, nad domečkem Toma, zdárně jsem jej našel bez velkého bloudění. 
Celý článek...
 
Můj první let do Kameňa v r.2009 Pilot: Michael Nadažy Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 11
NejhoršíNejlepší 
 Potřetí v tomto roce zkouším první let v r.2009 do Románového kamínku.Ale až dneska vyšlo počasí  našim rosničkářům. První let jsem musel zrušit kvůli bouřce nad Javorovým. Druhý zase zesílil nečekaně vítr.
Vstávám  v 5 ráno.Na letišti v Sedlišti jsem v 6 .Tankuji plnou a startuji v 7 .Start bez problému fouká JZ 1m/s.Plný speed   a hurá na domovské letiště (ve výstavbě)v Petrovicích u Karviné. Měl by mě tam čekat Vláda. Abychom po mém příletu mohli dát druhý otočný bývalá Tesla po Javorovým.
Let probíhal bez problému cca 5Okm/h. Na první OB. jsem byl  po cca 20 minutách.Vláďa už byl  ve vzduchu .Spojili jsme se vysílačkou a jdeme na Teslu. Za chvíli mi Vláda hlásí ,,cuká mi motor nedá se letět".Vyměnil s nějakým tygrem rám 115 za 125 a zapomněl seštelovat karburátor.No nic před Českým Těšínem to obrací zpět na domovské letiště.Já pokračuji dál  směrem Tesla. Opět na speedu.U Třince to začíná házet. Není to termika.Jsou jen ty sračky z Třineckých železáren.Dorážím Teslo a hurá Zpět do Sedlišť.
Celý článek...
 
Hlásím letdo Kameňa Pepa Weis Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 30
NejhoršíNejlepší 
Zpráva o letu: Rád lítám, ale nerad píšu. Pepa
 
(Poklona autorovi za velmi pěkně zpracovanou dokumentaci letu, zvláště ta vytříbení větná spojení, provázaná rýmem a poetickým veršem.) Undecided 
Celý článek...
 
Hlásím let do Kameňa Standa Sýkora Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 13
NejhoršíNejlepší 
Na velikonoční pondělí jsem si přijel zalítat na Smradlavku a hned mně Tomáš začal hecovat na let do kameňa, a že všichni letí. Aniž bych se připravoval na nějaký let, řekl otočňáky jsou v Říčanech a v Křoví. Nádrž jsem měl plnou 10l a tak jsem ji ani nefotil, snad by to prošlo ne? Fotek s plnou nádrží mám dost. Ale naštěstí mně ji Tomáš vyfotil a tak jsem si ji z jeho webu stáhl, ostatní fotky už jsou OK. Protože jsem nejpomalejší tak jsem startoval první. U Veverské Bitýšky jsem potkal éro s transparentem a taky policejní vrtulník, byli docela blízko a podemnou a přitom jsem vysoko nebyl. Jen jsem věřil, že mě vidí. V Říčanech mě dohnali Mára, Marcello a Pepa a za chvilku i Kamil. Kamil to před Křovím vzdal kvůli nedostatku paliva. Marcello a asi Pepa a Mára letěli někam dál, takže na Smradlavku se vrátili až po mně. Jsem docela zvědavý co ostatní nahlasí do kameňa. Standa
Celý článek...
 
MORAVSKÝ KAMEŇ 2009 Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 12
NejhoršíNejlepší 

MORAVSKÝ KAMEŇ 2009  

MORAVSKÝ KAMEŇ je přeletová soutěž, jejíž druhý ročník vyhlašuje:  Ing. Roman Pavlík , Petr Proks a spol.
(jury se během roku plynule mění, dle toho jak se zájemci chovají k vyhlašovateli)
pro období od: 1.2.2009 do 31.10. 2009 v kategorii: MOTOROVÝ PARAGLIDING

ÚVOD A O CO JDE:

O nic jen o pěkné lítání. Jak se ukázalo v prvém ročníku nesplnili jsme to hlavní, přiblížit motorový paragliding termickému létání i když už tu první vlaštovky, které potěšili srdce starce byly. Ale zase spousta nových pilotů se odpoutala od svých louček a letišť a podnikla své první dálkové lety. Nevím jestli nejsem s tímto výsledkem spokojenější.
Jsem toho názoru, že pokud se cíle nedosáhlo, je třeba ho upravit. Takže věřím a doufám, že i letos na konci roku uvidíme pár pěkných a obdivu hodných letů. A je jedno jestli to bude špičkový výkon s motorem, špičkový výkon s vypnutým motorem v termice, nebo špičkový výkon začínajícího pilota, pro kterého bude jeho prvních 20km prostě bomba. Doufám, že si každý najde svou „parketu“. Ale musím podotknout, že mě se líbí termika (je to zadarmo) a potichu doufám, že to letos nějaký „thermik“ vyhraje.
Vyhlašuji proto, spolu s kamarády, dle svého práva uvedeného v PODMÍNKÁCH PRO VYHLÁŠENÍ KAMEŇA  (a viz níže), tuto soutěž.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123DalšíKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.