Domů Moravský KAMEŇ 2010

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Kameň 2010
20100408 Jiří Kutil Můj první let do Kameňa Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Můj první let do Kameňa

Celé dopoledne jsem se v práci třepal na to, až vlítnu do luftu. Z okna jsem pozoroval třepotající se vlajky a přitom stále kontroloval předpověď počasí, která slibovala více méně jen vánek. Pěkně modrá obloha s několika obláčky slibovala začínající termiku do které si s motorem troufnu a budu moci občas i vypnout motor a využít stoupání pod mraky.

Těšil jsem se, že v tak nádherném počasí vyletí spousta stejných nadšenců a právě proto jsem zavítal na profláklou startovačku Smradlavka. Když jsem dorazil na místo, nebyla tu ani noha a vítr docela bušil do větrného pytle, přesto jsem za nedlouho odstartoval a nastoupal přiměřenou výšku. Jak na potvoru ten nejhezčí mráček byl přímo nad Tišnovem a tak jsem nelenil a v dostatečné výšce nad městem vypnul motor a začal točit. Padák se mi občas pohupoval ze strany na stranu ale rozhodně stálo za to poslouchat svištění šňůr, výpletu na koši a do toho takřka pravidelné pípání vária, kde bylo něco kolem 2m/s.

Celý článek...
 
20100320 Michal Haviar LET DO MORAVSKÉHO KAMEŇA Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

LET DO MORAVSKÉHO KAMEŇA 20.3.2010. PRVNÍ LET ROKU 2010

Tak po té zimě koukám pořád do vzduchu a ten vítr fouká a fouká. Přemýšlel jsem o letu třeba na Ukrajinu při tom větru co foukal. A z Třebechovic pod Orebem , kde bydlím a lítám, by to bylo hned. Ale to odbočuji.

Rozhodování na můj první let do Moravského kameňa trvalo trochu déle, jelikož jsem z východních Čech a ne z Moravy. A nechtěl jsem, aby první let do kameňa v letošním roce letěl někdo z Čech ale z  Moravy. Ale když jsem se připravil a o tom to je, tak jsem vyrazil pěknou středu brzy z pracprocesu a stál jsem na startovačce. Celý den bylo móóóc pěkně. Jenže po příjezdu a vyndání všech instrumentů se vše obrátilo a vítr se stal opět mým velkým nepřítelem. Tak jsem vše zabalil a a jel domů. Byl jsem tedy spíš dost na s…ný. To počasí????? Ale nevadí. Pozemní příprava mohla pokračovat.

V sobotu, tedy v pracovní sobotu jsem neustále sledoval počasí, až odpoledne nastalo to vytoužené očekávání. Přestal foukat vítr. Všeho jsem nechal, zahodil nářadí na zahradě, všechny jsem opustil a stál jsem na letišti/ destinace Třebechovice pod Orebem – u Dubu/. Nalil jsem palivo do draka a připravil se na start. Jenže nastala klasika, zas ten vítr. Otočil se a ještě přidal na rychlosti. Touha letět byla silnější.

Celý článek...
 
Tisk Email

 

MORAVSKÝ KAMEŇ 2010

 

MOTTO:

KAŽDÝ BY MĚL SVÉMU SPORTU DÁT NĚCO ZE SEBE.

 

MORAVSKÝ KAMEŇ je přeletová soutěž, jejíž třetí ročník vyhlašuje:

Ing. Roman Pavlík , Petr Proks a spol.

(jury se během roku plynule mění, dle toho jak se zájemci chovají k vyhlašovateli)

 

pro období od


15.2. 2010 do 31.10. 2010


v kategorii

 

MOTOROVÝ PARAGLIDING

 

ÚVOD A O CO JDE:

O nic jen o pěkné lítání pro všechny. Pro staré kameňáky jen poznámka, přečtěte si ty pravidla také, jsou jiné než v loňském roce!!!

VÍTEJTE NOVÁČCI.

Je spousta nových pilotů, kteří udělali pilotní průkaz a létat kolem letiště je už nebaví. Jde nám o to zdokonalit jejich umění a tím i bezpečnost letu. Jenom plánováním a přemýšlením o letu se pilot zdokonaluje takticky a letovými hodinami se zdokonaluje po pilotní stránce. Soutěžení v jakékoliv podobě tedy zvyšuje Vaše pilotní umění. Je čas si to uvědomit. A od toho Kameň je. Naučíte se plánovat let, pracovat s mapou a předpovědí počasí. Naučíte se základům focení ze vzduchu, zjistíte na co Vaše křídlo ještě má a na co už ne, a že uletět stovku zase taková sranda není.

VÍTEJTE BORCI.

Už nejste žádné ořezávátka, máte už za sebou pár hodin? Sice nejste soutěžní typ, ale a přece jenom se díváte kolem sebe, jak na tom jste v porovnání s ostatními? Pracovat s mapou už umíte, ale proč mají ti nejlepší tu spotřebu tak malou, přes to že mají stejný motor? No protože už mají zkušenosti. Sem tam se svezou ve svahovém proudění, sem tam využijí nějaké bubliny a ono se to sečte. Je třeba se jim přiblížit nebo je předehnat. A od toho Kameň je, srovnávat se s nejlepšími znamená zdokonalovat se.

VÍTEJTE SUPERBORCI

Létat super vzdálenosti s plnou nádrží už Vás nebaví, létat mezi tyčkami taky není Vaše parketa? Létejte termiku. Sice to není takový odvaz jako bez motoru, přece jen ten motor něco váží a odpor to má jako prase, ale zase máte jistotu že nevyhnijete do lesa, nebo do rybníka. No a když to vypnou, nebo Vás to přestane bavit tak se to prostě nastartujete a letí se domů. Ten trénink v odpolední termice se rozhodně neztratí.

VÍTEJTE TRYSKOVÍ PILOTI

I na Vás jsme mysleli, v poslední době se začínají prosazovat motorové speciály. Je třeba, aby se i jejich piloti ukázali. Jedna z doplňkových cen letos bude cena o největší traťovou rychlost. Tak nám tedy ukažte, co to umí. V prosinci na Falconu pak zhodnotíme zda se to vyplatí.

Takže pro letošní heslo bychom mohli zvolit:

VÍTEJTE VŠICHNI.

Jak je patrno všichni jste vítáni a každý si může zvolit svou stopu vzduchem a porovnat se s kamarádem, který letí zrovna tu Vaši stopu.

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123DalšíKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.