Domů Moravský KAMEŇ 2012

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Kameň 2012
Ahoj, hlásím let do Moravského Kameňa 2012 Marek Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Letos se jedná o druhý pokus. Ten první se uskutečnil před třemi týdny a zamýšlený let zhatil silný vítr na třetím rameni, takže jsem byl rád, když jsem dotraverzoval s litrem v nádrži do místa startu. Po kontrole mapy v PC jsem zjistil, že je to také FIA trojúhelník a že by byl poslatelný. Ale laťka z konce loňského roku byla posazená mnohem výš. V pátek cestou z Varnsdorfu jsem na letišti u Sosnové zmerčil chystajícího se pilota a tak jsem tam přibrzdil a po dvoutýdenní abstinenci také poskládal své hračky. Cca do 80ti metrů to děsně házelo a dělalo jiné vylomeniny a tak jsem dal jen hoďku v astrovýšce na bývalé vojenské letiště v Mimoni a zpět. Domu jsem dorazil na kvap, protože byla vyhlášena rodinná večeře a návštěva kina od 22:00h. Po půlnoci když jsme dorazili domu jsem ještě zasedl k PC abych se podíval na už dnešní předpověď a ta hlásila jen samá pozitiva 

Laughing Marek Malý

Celý článek...
 
Hlásím let do Kameňa: Jiří Koudela Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Prodloužený víkend před čarodejnicemi nesliboval sice ideální letové počasí, protože už od sobotního rána poměrně foukalo. Přesto jsem chtěl zkusit doletět za kamarády do Karlových Varů. V odpoledních hodinách jsem naložil auto věcmi a rodinou a vyrazil z Prahy na nejbližší vhodné startovní místo. Protože byl jihovýchod, zastavili jsme u lomů Amerika a sledoval jsem chvíli sílu větru. Chodilo to trochu v nárazech, ale nezdály se tak silné. Po chvíli váhání jsem to složil a připravil k letu. Zároveň jsem pořídil fotky pro dokladování letu do Kameňa. Po startu to ještě bylo živé, ale později se to uklidnilo. Asi po dvaceti kilometrech mi došly baterie v GPS, takže mi zbyla pouze mapa. Abych nemusel tahat velké formáty a vše se mi snadno vešlo na mapník, přilepil jsem si tam ICAO mapu, která má měřítko 1:500 000.

Wink Jiří Koudela

Celý článek...
 
Můj první let do Kaměňa Pilot: Jiří Bajnárek Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Už delší dobu obdivuji krásné fotky z letů ve Vaší (v naší Jirko, v naší) soutěži a zároveň uvažuji o účasti v ní. Mládí a nezkušenost vedou k bagatelizování překážek – „co na tom může být…, stačí plná nádrž a dvě, tři hodiny stát ve speedu…“. První jarní pokusy dopadají nevalně, vždycky něco chybí (foťák, počasí, orientace, atd.) a tak naplánované lety je obvykle třeba během cesty z nějakého důvodu zkrátit. Začínám tušit, že je třeba trochu víc, než držet plyn a nohy na pedálu. Naštěstí i nevydařený pokus bývá pěkným výletem. Nyní koncem dubna počasí konečně po měsíci začíná trochu připomínat jaro. Po delší pauze nadšení opět převáží nad střízlivým úsudkem. Nedbaje ne zcela optimální předpovědi plním krosně nádrž po okraj a vyrážím směr Jaroměř. V hlavě mám odvážný FAI trojúhelník, který se přece tak snadno kreslí myší na monitoru… 

SmileJiří Bajnárek

Celý článek...
 
Moravský Kameň 2012 - Jarní padesátka nad Vysočinou - Let 170312 Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 8
NejhoršíNejlepší 

Jaro vystrčilo první růžky a konečně začalo být teplo. Krátký výlet z LK Říčany do Mnichovic začátkem března tak trochu naplnil chuť na lítání, ale teprve teplý víkend v půlce března přinesl příležitost na polítání na Vysočině.
Odpoledne jsem zabalil práci v lese a vyrazil na louku U Háku v Senožatech. Takřka úplné bezvětří znamenalo dlouhý start, tak jsem přitáhl, sedl si a doufal, že to vyjde. Vyšlo... ale příště si radši odnesu padák o 50m dál od pole. Předpověď slibovala J-JV vítr, který se měl k večeru stáčet na JZ a zesilovat. Tak po několika průletech nad vesnicí, nezbytném focení a kontrole pracantů v lese beru směr na Pelhřimov. Za chvíli přelétám nad Želivským klášterem, obdivuji jak je úpravený a držím výšku, protože přehrada Trnávka je ještě celá zamrzlá. Odtud kličkuji mezi lesy rovnou do Pelhřimova. Když vidím tu velikou zastavěnou plochu města shora, začínám přemýšlet nad tím, jestli se tam najde nějaká nouzová plocha. Je to dobré, první vidím na severním okraji města, pak bych to dotáhnul na fotbalové hřiště u nádraží, no a nebo na autobusák, ale tam mohou být dráty. Kvůli focení stahuji plyn a po chvíli zjišťuju, že město je krásně vyhřáté a tak i na volnoběh si držím výšku – z těch 250-300m bych doletěl v klidu mimo město.

Smile Jirka Paleta alias Jipák

Celý článek...
 
MORAVSKÝ KAMEŇ 2012 Tisk Email

MORAVSKÝ KAMEŇ 2012

 

KAŽDÝ BY MĚL SVÉMU SPORTU DÁT NĚCO ZE SEBE.

MORAVSKÝ KAMEŇ je přeletová soutěž, jejíž pátý ročník vyhlašuje:

Ing. Roman Pavlík , Petr Proks a spol.

(jury se během roku plynule mění, dle toho jak se zájemci chovají k vyhlašovateli)

 

pro období od 15.2. 2012 do 31.10. 2012 v kategorii MOTOROVÝ PARAGLIDING

 

ÚVOD A O CO JDE:

O nic jen o pěkné lítání pro všechny. Pro staré kameňáky jen poznámka, nic nového jsme nevymysleli, ale přečtěte si ty pravidla také.

Takže nejprve kategorie:

 

VÍTEJTE NOVÁČCI.

Je spousta nových pilotů, kteří udělali pilotní průkaz a létat kolem letiště je už nebaví. Jde nám o to zdokonalit jejich umění a tím i bezpečnost letu. Jenom plánováním a přemýšlením o letu se pilot zdokonaluje takticky a letovými hodinami se zdokonaluje po pilotní stránce. Soutěžení v jakékoliv podobě tedy zvyšuje Vaše pilotní umění. Je čas si to uvědomit. A od toho Kameň je. Naučíte se plánovat let, pracovat s mapou a předpovědí počasí. Naučíte se základům focení ze vzduchu, zjistíte na co Vaše křídlo ještě má a na co už ne, a že uletět stovku zase taková sranda není.

 

VÍTEJTE BORCI.

Už nejste žádné ořezávátka, máte už za sebou pár hodin? Sice nejste soutěžní typ, ale a přece jenom se díváte kolem sebe, jak na tom jste v porovnání s ostatními? Pracovat s mapou už umíte, ale proč mají ti nejlepší tu spotřebu tak malou, přes to že mají stejný motor? No protože už mají zkušenosti. Sem tam se svezou ve svahovém proudění, sem tam využijí nějaké bubliny a ono se to sečte. Je třeba se jim přiblížit nebo je předehnat. A od toho Kameň je, srovnávat se s nejlepšími znamená zdokonalovat se.

 

VÍTEJTE SUPERBORCI

Létat super vzdálenosti s plnou nádrží už Vás nebaví, létat mezi tyčkami taky není Vaše parketa? Létejte termiku. Sice to není takový odvaz jako bez motoru, přece jen ten motor něco váží a odpor to má jako prase, ale zase máte jistotu že nevyhnijete do lesa, nebo do rybníka. No a když to vypnou, nebo Vás to přestane bavit tak se to prostě nastartujete a letí se domů. Ten trénink v odpolední termice se rozhodně neztratí.

 

VÍTEJTE STRYSKOVÍ PILOTI

I na Vás jsme mysleli, v poslední době se začínají prosazovat motorové speciály. Je třeba, aby se i jejich piloti ukázali. Jedna z doplňkových cen letos bude cena o největší traťovou rychlost. Tak nám tedy ukažte, co to umí.

 

VÍTEJTE PILOTI, KTEŘÍ SE NEBOJÍTE NAJÍST

I na Vás jsme mysleli, pořád jsme hendikepováni svou hmotností, proto tento rok vyhlašujeme další z doplňkových cen a sice o nejlepší účinnost vašeho stroje. Žádáme Vás tímto, aby jste do přihlašovacího formuláře vepsali i Vaši STARTOVNÍ SUCHOU HMOTNOST ! Kolik Váží Váš stroj a padák máte v techničáku a kolik jste přibrali přes zimu snad víte taky. Kategorie tedy bude přepočítávat vaši spotřebu dle vzorce S/kg. Možná to zajímavé srovnání. Loni jsme tuto soutěž nevyhodnotili, ale vydržte, uvidíme co se ukáže po dalším ročním sledování.

 

Takže i pro letošní rok ponecháme duch soutěže a zkrátka:

VÍTEJTE VŠICHNI.

Jak je patrno všichni jste vítáni a každý si může zvolit svou stopu vzduchem a porovnat se s kamarádem, který letí zrovna tu Vaši stopu.

 
Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí123DalšíKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.